Victory Publications

Overwin het kwade door het goede

Alvin J. Schmidt - Gelijkwaardige godsdiensten?

Het christendom en de islam met elkaar vergeleken.

Alvin J. Schmidt vergelijkt in dit boek het christendom met de islam. Hij beargumenteert dat de verschillen tussen beide godsdiensten dermate groot zijn, dat het volkomen misplaatst is om te zeggen dat zij gelijkwaardige zijn. Het onderwijs en de daden van Jezus vormden in grote mate de Westerse wereld, waar het onderwijs en de daden van Mohammed de islamitische wereld determineerden. De twee mannen waren tegenpolen in hun gedachten, woorden en daden. Het christendom bezorgde mensen godsdienstvrijheid, gaf vrouwen waardigheid, hielp behoeftigen met compassie en liefdadigheid, liet slaven vrij, institutionaliseerde vrijheden en rechtvaardigheid, introduceerde de scheiding van kerk en staat, voorzag in een impuls voor de ontwikkeling van moderne wetenschap door natuurwetten te verkennen, terwijl de islam daarentegen ver achter bleef op al deze belangrijke terreinen.

Papieren versie: hier (Amazon Deutschland), hier (Amazon UK) en hier (Amazon.com) bestellen. ( Let op! Gratis verzending naar Nederland.)

Over de Auteur

Alvin J. Schmidt is emeritus professor sociologie aan het Illinois College in Jacksonville (VS) en auteur van diverse boeken.

Details

Druk: 1
Paperback: 220 pagina's
Eerste Druk: November 2013
ISBN: 978-94-90141-00-4
Oorspronkelijke titel: The Great Divide, The Failure of Islam and the Thriumph of the West
Regina Orthodox Press
ISBN 978-1928653196