Victory Publications

Overwin het kwade door het goede

Mark Durie - Dezelfde God?

Jezus, heilige Geest, God in het christendom en in de islam.

Vandaag vragen velen zich af: dienen christenen en moslims dezelfde god?
In Dezelfde God? toont Mark Durie aan dat er goede redenen zijn om een vraagteken te zetten bij de bewering dat de God van de Bijbel dezelfde is als de Allah van de Koran.

Deze herziene druk van de uit het Engels vertaalde editie is verder geupdate met twee nieuwe hoofdstukken “Eén god betekent vreedzaam samenleven?” en “De Abrahamitische dwaling”.

Papieren versie: hier (Amazon Deutschland), hier (Amazon UK) en hier (Amazon.com) bestellen. ( Let op! Gratis verzending naar Nederland.)

Over de Auteur

Dr. Mark Durie is theoloog, mensenrechtenactivist en voorganger van een Anglicaanse kerk. Hij heeft vele artikelen en boeken geschreven over de taal en en cultuur van de atjenesen, christen-moslimrelaties en godsdienstvrijheid. Als afgestudeerde van de Australian National University en de Australian College of Theology brengt hij bezoeken aan Universiteit Leiden, MIT, UCLA en Stanford en werd in 1992 gekozen als lid van de Australische Academie van Menswetenschappen.

Artikelen van de auteur:
Drie keuzes’ en de bittere oogst van de ontkenning

Details

Druk: 4 (November 2014)
Paperback: 192 pagina's
Eerste Druk: April 2009
ISBN: 978-94-90141-01-1

Oorspronkelijke titel: Which God? Jesus, Holy Spirit, God in Christianity and Islam
Uitgever: Deror Books
ISBN: 978-0-9874691-1-3
Dit is een gereviseerde editie van: Revelation? Do We Worship The Same God, eerder gepubliceerd door CityHarvest met ISBN 0-9577905-9-7.

Aanbevelingen

Wat dr. Mark Durie te zeggen heeft, is van het grootste belang voor iedere Nederlander die het christendom serieus neemt, en iets van de islam wil begrijpen.
Arabist Hans Jansen
Dhr. Jansen hield op boekpresentatieavond de volgende lezing.

Dezelfde God? laat prima het verschil zien tussen God onze Vader en een afgod, met liefde voor alle mensen! Mijn gebed is dat vele moslims de ene ware God, JHWH, de God van Abraham, Isaak en Jakob zullen leren kennen door Yeshua ha Mashiach (Jezus Christus). En dat vele christenen en Joden, die denken, dat de God van de Bijbel dezelfde zou zijn als de Allah uit de Koran, de ogen open zullen gaan met betrekking tot hun misvatting hierin.
Joods-Christelijk Pastor Ben Kok

Dezelfde God? is een boek dat op tijd komt om mensen attent te maken op de fundamentele verschillen tussen JHWH en Allah. Dr. Mark Durie heeft deze vergelijking op een wetenschappelijke manier gemaakt, en zijn bespreking gebaseerd op een ruime variatie aan bewijzen. Dit zal, naar ik meen, zijn boek invloedrijk en uitdagend maken en tot een zegen zijn voor velen die het lezen.
Dr. Daniel Shayesteh Directeur van Exodus From Darkness

Dit informatieve en scherpzinnige boek, Dezelfde God?, voorziet in een grote behoefte: het verheldert een vraagstuk dat oorzaak is van een behoorlijke verwarring, die leidt tot talrijke nutteloze initiatieven en allerlei doodlopende wegen. Mark Durie ordent het bewijs op indrukwekkende wijze en legt het helder uit, beantwoordt voor eens en altijd vragen over de relatie tussen de islam en het christendom, die verreikende theologische, oecumenische en zelfs politieke implicaties hebben.
Robert Spencer Auteur van The Politically Incorrect Guide to Islam (and The Crusades)

Durie’s boek kon niet tijdiger komen. Hij analyseert met grote helderheid en diepte de fundamentele principes van islam en christendom en biedt een goed gebalanceerde analyse met erkenning van de belangrijke overeenkomsten tussen de twee religies, zonder een compromis te sluiten over moeilijke zaken. In deze tijd van globalisatie, waarin de culturele djihaad in het Westen de vrije meningsuiting aan het onderdrukken is en de ethische fundering van de joods-christelijke beschaving aan het omkeren is, verschijnen cruciale uitdagingen voor de postchristelijke westerse beschavingen. Durie’s beschouwingen geven essentiële en fundamentele richtlijnen die christenen in staat zullen stellen om een dialoog aan te gaan die op waarheid gebaseerd is.
Bat Ye’or Auteur van Eurabië, de geheime banden tussen Europa en de Arabische wereld

Recensies

Reformatorisch Dagblad: Gelijk godsgeloof is strategie islam

B&O Magazine
Andries Radio-Verslag